Fördelar med att bygga pool på hösten

Om vi säger pool, vad tänker du då?

Antagligen sommar, sol och värme. Eller hur?

Vi tänker likadant. Av den anledningen börjar de flesta tänka på poolbygge när vårens första solstrålar kikar fram. Men faktum är att den bästa tiden för poolbygge och installation är på hösten. Här förklarar vi varför:

1. Mer tid till att färdigställa poolområdet

Även om vi erbjuder endagsinstallation med vår poolstomme Thermosandwich så kräver färdigställandet av poolområdet sin tid. Oftast ska det sås eller rullas gräs. Dessutom vill de flesta ha ett trädäck eller stenläggning runt poolen. Allt detta kräver sin tid, så därför rekommenderar vi att starta igång på hösten för att få klart byggen och ge tid för trädgården att återställa sig.

Bild 1
Bild 2

2. Torrare mark

Normalt sätt är marken betydligt torrare under hösten jämfört på våren med snösmältning och tjällossning. Torrare mark gör grävarbetet för poolen betydligt lättare.

3. Snabbare tid för installation

Som sagt, de allra flesta börjar tänka på poolbygge under våren, vilket innebär att fler slåss om tiderna för poolinstallation. Börjar du bygga din pool under hösten har du god tid på dig att boka in en installation som passar både dig och montören.

Bild 3
Bild 4 PNG

4. Slipp stressen när säsongen drar igång

Att starta igång poolbygget på hösten innebär i regel mindre stress på våren. Medan grannarna har fullt upp med att vattna den nysådda gräsmattan eller att få altanbygget klart till midsommar, så kan ni börja plocka ut utemöblerna, duka upp i trädgården, och njuta av ett härligt dopp i poolen i lugn och ro.

Går ni i pooltankar? Hör av er till oss så bokar vi gärna in ett kostnadsfritt möte hemma hos er för att hitta den bästa lösningen för att uppfylla era pooldrömmar.
Rulla till toppen