Intervju med ägarna och grundarna av Pooldrömmar

När och hur föddes iden till att bygga Thermosandwich?

Det väcktes under tiden då vi byggde de tradiotionella betongpoolerna. Betong är ett material som har lång brinntid, är ganska jobbigt att arbeta med, och innebär att man behöver göra allt på plats. Varken vi eller kunderna tyckte inte att det var bra att ta upp en arbetsplats i flera månader. Kunderna ville ha tid att bygga sin altan och färdigställa allt inför sommaren, så där väcktes idén till att skapa en pool som kan fabriksbyggas året om och som vi kan leverera och installera på en och samma dag.

 

Vad gör Pooldrömmar unikt?

Vår endagsinstallation. En 4x8m thermopool med liner, lampor och mer därtill, som är så pass välisolerad, och som levereras på en och samma dag är det så vitt vi vet ingen annan som gör. Vid leverans på sommaren så är det oftast runt 15 grader varmt vatten som vår pool fylls med så barnen är i och badar så snart den är i gång nästan. Jämför man med de traditionella betongpoolerna så är processen betydligt längre där. Då börjar vi med att gräva samt gjuta i flera steg vilket tar runt två månader, och under tiden så kan man varken bada eller bygga altan eller liknande.

Något annat som gör oss unika är att vi är ett litet, sammansvetsat gäng som vill göra allt från början till slut, med grävarbete, poolinstallation, vi kan bygga altan mm. Det viktigaste för oss är den supernöjda kunden. Vi är lyhörda och tillmötesgående.

 

Vilka tips skulle ni ge någon som går i pooltankar just nu?

Starta planeringen i tid. Fundera kring när du vill kunna ta din pool i drift i sin helhet, med altan och färdig gräsmatta, så att du faktiskt kan luta dig tillbaka och sitta med din lemonad och se barnen bada. Vill du ha det i gång inför semestern? Då är det hög tid att börja planera. Det är ett av de största misstagen som många gör. De tänker att de vill ha en pool som är klar till ssemestern. När semestern kommer så står där en poolstomme fylld med vatten, men det är en stor byggarbetsplats runt om. Det är ungefär så många har inför sommaren. Vi kan absolut leverera en pool i juni, men då får man kanske inte altanen klar till semestern.

Något annat att tänka på om du går i pooltankar och kanske redan har bett om ett gäng offerter är att sätta sig in i offerten, kanske till och med ta hjälp och fråga vad som faktiskt ingår och inte. Det trycker vi mycket på, i vår offert ingår allt. Vi kan se att många andra inte inkluderar allt i sina offerter utan har saker som tillkommer senare. De ger helt enkelt ett uppskattat pris som kanske inte alls blir det slutgiltiga priset.

 

Behöver man tänka lite extra kring elförbrukningen när det kommer till poolen just nu?

Man kan väl säga att vi generellt har låga elpriser under sommaren när poolen faktiskt är igång. Generellt drar inte en pool särskilt mycket under sommaren tack vare varmare temperaturer. Man ska kanske vara lite försiktig med att starta upp poolen för tidigt och ha igång den för länge, om priset drar fortsatt högt. Ett annat tips för att hålla nere elpriset är att köpa till ett pooltak. Våra värmepumpar behöver knappt gå under sommaren när man har ett glastak som skyddar och isolerar. Ett glastak är ju såklart en stor investering, men den återbetalas ju över tid med en minskad energiförbrukning.

 

Vad är era visioner för Pooldrömmar för framtiden?

Att vara ett välmående företag och ha roligt på jobbet. Vi strävar inte efter att vara Sveriges största poolleverantör, vi vill vara en aktör verksam i närområdet. Vi vill kunna leverera en bra produkt och ha nöjda kunder.

Markus Holstein, Mikael Blarck, Fredrik Eng

Rulla till toppen