FAQ

Vanliga frågor

 

Vad ska jag tänka på inför vinterstängning av pool?
Klicka här för att ta del av vår checklista inför vinterstängning av pool.

Vad kan man räkna med för driftkostnader?
Driftkostnader varierar beroende på många faktorer. Hur varmt man har i poolen, temperaturen utomhus, vilket typ av pooltak man har mm. Men normalläge för driftkostnaden är ca 500 kr/månad.

Vad tillkommer när ni installerar poolen? Någon extra kostnad som behövs?
Den extra kostnaden som tillkommer från oss är fraktkostnad vilket varierar beroende på vart man bor. Samt tillkommer kostnad för kranbilslyft av poolen vilket varierar beroende på hur långt in på tomten som poolen ska lyftas. Vi ombesörjer inte elinstallationen.

Vi har en sluttande trädgård, är det lika enkelt att bygga pool där?
Det går absolut bra att bygga en pool trots sluttande trädgård.

Hjälper ni till från början till slut, gräva, installera poolen, och altan?
Vi tillhandahåller hjälp med grävning om det önskas. Sedan installerar, driftsätter & vattenfyller vi poolen. Vi hjälper till hela vägen från start till mål när det kommer till poolen, däremot tillhandahåller vi inte hjälp med altanbygge.

Hjälper ni även till att säga vart poolen gör sig bäst i trädgården?
Självklart, vi gör alltid ett kostnadsfritt kundbesök hemma hos kunden för att se över markförhållanden och annat som spelar in för att sedan kunna avgöra det bästa stället att placera poolen.

Installation utan pålning? Pålat för huset men skulle inte behöva påla pool pga poolvikt
Jämför man med bygge av hus så har poolen tack vare vattnet ett jämt tryck över hela poolen. Det är däremot svårt att ge ett generellt svar kring denna fråga då det krävs markundersökningar för att se hur förhållandena ser ut på det stället man väljer att placera poolen.

10 års garanti. Efter 10 år går den att laga vid problem? Vill inte byta ut allt.
Det mesta går alltid att laga, även efter 10 år. Det som med tid kan slitas är framförallt linern, och den går att byta ut. Andra produkter som riskerar slitage går också självklart att byta ut.

Var placera teknik om man inte har förråd eller plats i huset?
Vårt teknikrum kommer i en färdigbyggd låda som skyddar tekniken. Därför behöver du inte tänka på att hitta en plats att ställa teknikrummet inomhus.

När på året är bra att installera pool?
Vi skulle säga att den bästa iden att installera pool är sensommar/höst. Då är det fortfarande bra markförhållanden och ni har tid på er att färdigställa poolområdet såsom bygge av altan mm till nästkommande sommar.

Går det att fästa en bärlina för altan?
Det går alldeles utmärkt att fästa en bärlina på utsidan av poolstommen för altan.

Vilka garantier på poolen har ni?
Vi har 10 års garanti på vår poolstomme. Utöver det har våra leverantörer på pumpar och andra tillbehör sina egna garantitider som skiljer sig lite beroende på produkt. Gullberg & Jansson som är vår största samarbetspartner har information kring sina olika garantitider på sin hemsida www.gullbergjansson.se

Rulla till toppen